Co když ejakulace přichází neplánovaně a dřív, než si přeju? Existuje i jiné řešení než použití léků?

Předčasná ejakulace

Předčasná ejakulace je velmi citlivé téma a pro ty, kterých se týká, bývá těžké o něm hovořit. Předčasnou ejakulaci definuji jako jakoukoli ejakulaci, která se stane dřív, než by si muž přál. Je neplánovaná a nechtěná. A nezáleží přitom, zda je to po minutě nebo po třiceti minutách. Není to však žádná nemoc. Je to určitý návyk v těle a mysli, který způsobuje, že muž ejakuluje předčasně. Pochopitelně je to nepříjemné. Jak pro muže, tak pro jeho partnerku, která vlivem toho nemá dostatek času, aby ve svém těle dosáhla hlubšího prožitku.

Proč je tomu tak a co s tím?

Nicméně je to věc, kterou lze poměrně snadno změnit. Nemusíš s tím pracovat dlouhé měsíce. Často jen jedno sezení práce s tělem postačí k tomu, abys jako muž začal poznávat nové způsoby, jak s ejakulací zacházet. A abys byl schopen si zvolit, kdy budeš ejakulovat. Nebo zda vyvrcholíš bez ejakulace. Což může znít jako sci-fi, ale je to něco, co se může každý muž naučit.

Předčasná ejakulace většinou souvisí spíše s určitým vnitřním stresem než s tělesnou dispozicí. Mnoho mužů je vnitřně přesvědčených, že se musí „udělat“ rychle. Sexuální energii vnímají jako něco špatného. Mají pocit, že ji nesmějí ve svém těle dlouho držet. Je to podvědomý proces, který má často kořeny už v dětství. Souvisí třeba se zákazem zkoumat a dotýkat se svého pohlaví. A se studem, který jako děti zažívali, když při tom byli přistiženi.

„Předčasná ejakulace většinou souvisí s vnitřním stresem, ne s tělesnou dispozicí. A dá se snadno a rychle řešit.“

Věty jako „Fuj, to se nedělá!“ nebo „Nesahej si tam!“ slýchalo v dětství mnoho mužů. Ačkoli se mohou zdát nevinné, mnohdy způsobí, že se malí chlapci začnou za své tělo stydět. A to později vede k tomu, že mají při intimním styku pocit, že musejí jednat rychle, protože dělají něco špatného. I když hlava říká, že je to v pořádku, tak tělo neví, jak tomu zabránit.

Stres z předčasné ejakulace se samozřejmě násobí vlivem strachu, že „se to stane zas“. Vzniká začarovaný kruh. Stres vyvolává napětí a stažení v těle. Pokud chceš předčasné ejakulaci předcházet a zvolit si, kdy vyvrcholíš, potřebuješ v první řadě svoje tělo uvolnit. K tomu napomáhá hluboký dech a pozornost zaměřená do těla.

Pokus se vypnout myšlenky a soustředit se na přítomnost tělesného prožitku. Nezaměřuj se na vzrušení. Vnímej hlouběji své vlastní tělo, zejména oblast pánevního dna a pohlaví. Můžeš také zkoušet uvolnit anální otvor, který s uvolněním pánevního dna přímo souvisí. Když je tato oblast uvolněná, máš větší výdrž. A můžeš si zvolit, kdy k vyvrcholení dojde. Dech a pohyb zase napomáhají rozvádět energii nahromaděnou v oblasti penisu po těle.

Tyto dovednosti běžně nacvičujeme s klienty v našem masážním studiu ARKAYA®. Učíme je to během masáže, kdy do větší hloubky vysvětlujeme, jak pracovat se svým tělem. Jakým způsobem dýchat. Jak zatínat a povolovat svaly, aby dosáhli mnohem hlubšího prožitku. Právě hlubší a intenzivnější prožitek je dalším benefitem, který práce s tělem přináší. A měl by se to naučit každý muž.

Chci zdůraznit, že to není nic složitého. Z mého pohledu by se to měli učit chlapci už na střední škole. Měla by to být základní výbava do života. Každý muž by měl poznat možnosti, které mu jeho tělo nabízí. Přesvědčení, že orgasmus znamená automaticky ejakulaci, je velký omyl naší kultury. Muži mohou plně vyvrcholit, aniž by ejakulovali. Mohou se učit při orgasmu neejakulovat a získávat tím mnohem pestřejší a šťavnatější možnost prožitku. 

Dovednosti, které napomáhají vyřešit problém s předčasnou ejakulací, se dají velmi snadno naučit. Někdy už první pokus přináší skvělé výsledky. Pokud je to pro tebe aktuální téma a trápí tě to, tak tě ujišťuji, že s trochou tréninku můžeš mít velmi rychle úplně jiné prožitky. Ve své praxi jsem se zatím nesetkala s jediným případem, kdy by byla potřeba jakákoli medikace. Naopak jsem poznala velké množství zdravých mužů, kteří s trochou informací a praxe problém předčasné ejakulace mít přestali.

Objednejte se do ARKAYA® – Centrum těla na program Mužem naplno a navraťte citlivost do svého těla.

Rezervujte si svůj termín na telefonu +420 775 108 888 nebo online.